Sífutó botok

Új SWIX botok érkeztek! A Swix kínálatából néhány napon belül tudunk beszerezni bármelyik tipust minden hosszban!

Új jó minőségű ONE WAY és Nordic Class alu botok érkeztek 150-170cm méretig!

A sífutáshoz az előre haladáshoz és a stabilitás miatt elengedhetetlen eszköz a sífutó bot. Legyen könnyű mert sokat kell dolgozni vele. Legyen erős és rugalmas És legyen jó fogású.De legfőképpen legyen a testmagasságunknak és a sífutó módszerünknek megfelelő!

A klasszikus sízéshez válasszunk a vállunk magasságáig érő sífutó botot. Természetesen mindezt mérjük sífutó cipőben!

   Alu sífutó botok: 2500-tól!

A korcsolyázó vagy skate módszerhez magasabb sífutó botot válasszunk, ez érjen legalább az állunkig! Egy meredek felfelén elég hosszan magunk mögé kell nyúlnunk a bottal.Skate sífutó botok:

Alu 4000-től, Karbon sífutó botok : hívj!

A sífutó botok anyaga lehet könnyű alumínium (ezek az olcsóbbak) és lehet kompozit anyagúak. Üvegszál, üvegszál karbon keverék, vagy méregdrága karbon botok. Az alu botok egy esésnél legfeljebb elgörbülnek, de a karbon botok eltörhetnek könnyedén. Ezért látunk a sífutó versenyeken annyi pálcás embert a pálya szélén. Természetesen tényleg jobb egy könnyű karbon bottal sífutni, de ezeket érdemes mérlegelni!

A markolatok is lehetnek különbözőek. Parafás (jól tapad de kopik) gumírozott (jól tapad és nem kopik, nehezebb) és sima műanyag (csúszik)

A legjobb sífutó botokon a csuklópánt egy rögzítő kapoccsal lejön, de a legegyszerűbb hevederes verziót is be lehet állítani jól (lásd biatlonosok)